آنفولانزا ویروسی است که با علائمی مانند گلو درد، آبریزش بینی و … آغاز میشود، سپس تنفس فرد مبتلا را تحت تاثیر قرار میدهد، شیوع ویروس آنفولانزا در اوایل پاییز همراه با شروع مدارس به اوج خود میرسد، به همین خاطر پیشگیری و درمان آنفولانزا در کودکان به یکی از دغدغهها و نگرانیهای اصلی والدین شاغل تبدیل شده است.
توجه داشته باشید که کودکان کمتر از ۵ سال بیشتر در معرض خطر ابتلا به ویروس آنفولانزا هستند، در ادامه همراه ما باشید تا نشانههای بیماری آنفولانزا، نحوه سرایت و درمان آن را بررسی کنیم.
فهرست مطالب:
آنفولانزا ویروسی به شدت مسری است که مجاری تنفسی را تحت الشعاع قرار میدهد و تنفس فرد مبتلا را با اختلال مواجه میکند، این ویروس علائمی همچون تب بالا، بدن درد، سرفه و … را به همراه دارد و یکی از شایعترین بیماریهای ویروسی در فصل زمستان نیز میباشد.
اغلب کودکان بعد از ابتلا به این ویروس در عرض یک هفته بهبود پیدا میکنند، اما کودکانی که دارای بیماری زمینهای هستند ممکن است نیاز به بستری در بیمارستان داشته باشند، همچنین آنفولانزا در کودکان میتواند منجر به عفونت ریه (پنومونی) شود.
ویروس آنفولانزا به سه دستهی A,B,C تقسیم میشوند که در ادامه مروری بر آنها خواهیم داشت.
تقریبا میتوان گفت: هر ساله در فصل زمستان شاهد اپیدمی آنفولانزا از نوع A و B هستیم، آنفولانزا ویروسی است که هر ساله تغییر میکند، به عبارتی دیگر جهش ویروسی رخ میدهد، به همین خاطر تاکنون مشکل ساز بوده است و مقامات بهداشت هر ساله دربارهی آن هشدار میدهند.
آنفولانزا از نوع C تاثیر شدیدی بر سلامت عمومی فرد مانند آنفولانزای A و B ندارد و اغلب اوقات دارای علامتی نمیباشد، اما میتواند موجب بروز مشکل تنفسی خفیف در فرد مبتلا شود.
ویروس آنفولانزا در اکثر مواقع از طریق عطسه یا سرفه از کودکی به کودک دیگر انتقال مییابد، همچنین این ویروس میتواند برای مدت زمان کوتاهی بر روی انواع سطوح پلاستیکی، چوبی و … زنده بماند.، کودک شما میتواند با لمس شی یا چیزی که توسط فرد آلوده به ویروس استفاده شده است، سپس با دست زدن به دهان، بینی یا چشمهایش به آنفولانزا مبتلا شود.
ویروس آنفولانزا در کودکان، ویروسی است که قبل از شروع علائم قابلیت انتقال به دیگران را دارد، به همین دلیل تشخیص آن آسان است، این امر برای کودکانی که سطوح زیادی را لمس میکنند سپس دستان خود را به سمت دهان، چشمها و بینی میبرند، صدق میکند.
موارد زیر گروهی از کودکان هستند که بیشتر در معرض ابتلا به ویروس آنفولانزا قرار دارند:
بیشتر بخوانید:
راهنمای جامع انتخاب پرستار کودک خوب در منزل | ویژگیها و نکات مهم
با اینکه آنفولانزا یک ویروس و بیماری تنفسی است، اما میتواند کل بدن و وضعیت عمومی فرد را تحت تاثیر قرار دهد، موارد زیر علائم ناگهانی ابتلا به آنفولانزا در کودکان میباشند.
اکثر کودکان در عرض یک هفته بعد از ابتلا بهبود مییابند. اما ممکن است سه تا چهار هفته احساس خستگی را تجربه کنند.
توجه!
معمولا سرماخوردگی با علائم خفیف شروع و پس از مدتی از بین میرود، اما آنفولانزا در کودکان میتواند با بروز علائم شدیدی همراه باشد و مشکلاتی مانند ذاتالریه را ایجاد کند، در چنین مواردی برای اطمینان از وضعیت سلامت فرزندتان به پزشک معالج مراجعه فرمایید.
درمان آنفولانزا در کودکان به علائم، سن و وضعیت سلامت عمومی و همچنین شدت علائم کودک شما بستگی دارد، زیرا هدف از درمان، پیشگیری یا کاهش علائم ویروس است، برای درمان ممکن است لازم باشد کودک شما داروهایی مانند:
این دارو برای کاهش بدن درد و تب مورد استفاده قرار میگیرد، لازم به ذکر است که هرگز بدون تجویز پزشک به کودک خود آسپرین ندهید.
این نوع داروها به کاهش علائم و طول ماندگاری بیماری کمک میکند، میتواند احتمال ابتلا به عفونت گوش ناشی از آنفولانزا در کودکان را کاهش دهد، همچنین از نیاز به بستری کودک در بیمارستان جلوگیری کند.
آنتی بیوتیکها در بهبود بیماریهای ویروسی موثر نیستند به همین خاطر در چنین مواقعی تجویز نمیشوند، اما اگر کودک شما به ذاتالریه باکتریایی مبتلا شده باشد، ممکن است پزشک برای درمان او مصرف آنتی بیوتیک را تجویز کند، در طول درمان مطمئن شوید که کودکتان:
همانطور که در بخش ابتدایی مقاله اشاره کردیم، آنفولانزا ویروسی تنفسی است و ریههای فرد مبتلا را تحت تاثیر قرار میدهد، کودکانی که دارای بیماریهای زمینهای مانند آسم هستند بیشتر دچار عوارض آنفولانزا میشوند زیرا سایر بیماریهای ریوی آنها نیز میتوانند در اثر ابتلا به آنفولانزا ایجاد شوند، کودکان مبتلا به آنفولانزا نیز بیشتر در معرض عفونت گوش ناشی از این ویروس هستند.
بهترین راه برای پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا تزریق واکسن به صورت سالانه است، تزریق واکسن آنفولانزا برای کودکان و نوزادان در عضله ران انجام میشود، همچنین اسپری بینی برای کودکان بالای ۲ سال، از جمله نوجوانان موجود است، این واکسن برای تمامی کودکان بالای ۶ ماه، برای محافظت از آنها در برابر ویروس آنفولانزا جدید توصیه میشود، تزریق واکسن آنفولانزا برای کودکانی که هر یک از موارد زیر را داشته باشند، تجویز میشود:
علاوه بر دریافت واکسن آنفولانزا، میتوانید کارهای دیگری به کودکان خود بگویید انجام دهند تا احتمال ابتلا به آنفولانزا در آنها کاهش یابد:
آنفولانزا ویروسی است که در کودکان با تب، سرفه و در خردسالان با اسهال یا استفراغ همراه است و یکی از بهترین راههای محافظت از کودکان در برابر این ویروس تزریق واکسن میباشد، اما لازم به ذکر است که تزریق واکسن آنفولانزا برای کودکان کمتر از ۶ ماه تایید نشده است.
بنابراین محافظت نوزادان اهمیت ویژهای دارد، زیرا نوزادان در صورت ابتلا به ویروس آنفولانزا، احتمال بستری شدن آنها در بیمارستان بالا میرود، در صورت نیاز به مراقبت از کودکان در چنین شرایطی میتوانید از خدمات پرستار کودک در منزل رایا مهر استفاده کنید.
6 Comments
ممنون از مطالب مفیدتون
مطالب خیلی عالی و جامع بود متشکر
سلام
روزبخیر
ممنون از اینکه همراه ما هستید. مطالب ما در مورد سلامت، سالمندان و کودکان هر هفته آپدیت میشه. باز هم به مجله سلامت خدمات پرستاری رایا مهر سر بزنید.
سلام
روزبخیر
ممنون از اینکه مطالب ما رو دنبال میکنید. مجله خدمات پرستاری رایا مهر هر هفته مطالب جدیدی از سلامت، کودکان و سالمندان منتشر میکنه. باز هم به ما سر بزنید.
با تشکر از مطلب مفیدتون
بزرگوارید