آبله مرغان از بیماری های ویروسی و شایع دوران کودکی می باشد که لازم است توسط پزشک متخصص عفونی درمان شود، از آن جایی که این بیماری در فصل بهار شیوع زیادی دارد در این مقاله از سایت رایامهر به معرفی بیماری آبله مرغان، علائم، پیشگیری و درمان این بیماری می پردازیم.
فهرست مطالب:
آبله مرغان را می توان یکی از بیماری های ویروسی معرفی کرد که در نتیجه عفونت با ویروس واریسلا زوستر (VZV) ایجاد می شود، افراد پس از ابتلا به این بیماری دچار بثورات پوستی با تاول های کوچک خارش دار می شوند که در ادامه به جوش های آبدار تبدیل می شوند، این تاول ها ابتدا در صورت، پشت و سینه مشاهده می شوند.
از زمان ابتلا فرد به بیماری آبله مرغان تا ظاهر شدن علائم حداکثر ۲۱ روز طول کشیده و بهبودی کامل بعد از 10 روز حاصل خواهد شد.
تاول های خارش دار آبله مرغان به صورت تقریبی 10 تا 21 روز بعد از این که فرد در معرض این ویروس قرار می گیرد بر روی نقاط مختلفی از بدن از جمله صورت، سینه و پشت ظاهر می شود، ظاهر شدن این جوش ها حدود 5 تا 10 روز طول می کشد، 1 تا 2 روز قبل از ظهور بثورات پوستی فرد علامی از جمله تب و لرز، بی اشتهایی، خستگی، سر درد، ضعف را تجربه خواهد کرد، خارش یکی از مهم ترین علائم اولیه آبله مرغان مطرح می شود.
به طور کلی ظهور بثورات پوستی آبله مرغان هر چند روزی که به طول بیانجامد، سه مرحله ذکر شده را طی خواهد کرد، نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که تا زمانی که تمامی تاول های پوستی باز نشوند امکان منتقل شدن ویروس به افراد سالم وجود دارد، به طور کلی ظهور بثورات تا خوب شدن شان از 5 روز تا 10 روز زمان می برد.
در صورت مشاهده هر گونه بثورات پوستی در بدن خودتان یا فرزندان تان به پزشک مراجعه کنید، با این کار هم می توانید شدت بیماری را کاهش دهید و هم می توانید از انتقال بیماری به سایرین جلوگیری کنید.
از آن جایی که این بیماری از بیماری های رایج دوران کودکی است، علائم بیماری آبله مرغان در کودکان و نوجوانان اغلب به صورت خفیف ظاهر خواهد شد، گاهی ممکن است این بیماری در کودکان به شکل سرما خوردگی با علائم عطسه، سرفه، آبریش بینی و… مشاهده شود، در برخی موارد ضایعات چشمی و گوشی این بیماری مشاهده شده است.
در صورتی که فرزندتان به آبله مرغان مبتلا شده است، برای معاینه و تکمیل دوره درمان به پزشک مراجعه کنید، برای جلوگیری از انتقال بیماری به سایر کودکان از مدرسه رفتن کودک تان در بیماری خودداری کنید.
آبله مرغان در بزرگسالان از خطرناک ترین بیماری های ویروسی است که با بالاتر رفتن سن، شدت آن افزایش پیدا می کند، علائم این بیماری در بزگسالان در مقایسه با کودکان شدت بیشتری دارد، ضمن اینکه خطر بستری و مرگ و میر بزرگسالان از این بیماری 25% از کودکان بیشتر است.
علائم بیماری آبله مرغان در بزرگسالان شامل لرز، ضعف، سرگیجه، تپش قلب و… می باشد، با شدت گرفتن ویروس علائمی از جمله سرفه های مکرر، تب بالا، استفراغ، سفتی گردن و… مشاهده می شود.
در صورت مشاهده این علائم و ابتلا به این بیماری به پزشک مراجعه کنید، تا پزشک از طریق تجویز داروها عوارض و شدت بیماری را کاهش دهد.
واکسیناسیون بهترین راه پیشگیری از ابتلا به بیماری آبله مرغان معرفی می شود، این واکسن در دو دوز و دو نوبت تجویز و تزریق می شود، با توجه به تحقیقات 98 درصد افرادی که هر دو دوز این واکسن را در دو نوبت دریافت می کنند، در مقابل آبله مرغان مقاومت 100% کسب خواهند کرد.
به طور کلی دوره بیماری آبله مرغان 5 تا 10 روز است، توصیه می شود درمان این بیماری را به پزشک متخصص بسپارید، داروهای ایمونوگلوبولین و آسیکلوویر داروهایی هستند که توسط پزشک برای درمان این بیماری تجویز می شوند.
به طور کلی درمان قطعی برای بیماری آبله مرغان وجود ندارد، جهت تسریع در درمان می توانید همراه با مصرف مرتب داروها، به مقدار کافی آب و مایعات نوشیده و زخم ها و بثورات را 2 بار در روز با عسل و آب ولرم شستشو دهید.
خیر این بیماری ویروسی بزرگسالان را درگیر خواهد کرد، ضمن این که بزرگسالان در مقایسه با کودکان با شدت بیشتری به این بیماری مبتلا می شوند، طبق تحقیقات هر چه سن بیشتر باشد شدت بیماری افزایش پیدا خواهد کرد، به بیماری آبله مرغان در بزرگسالان زونا گفته می شود.
اغلب افرادی که به این بیماری مبتلا نشده اند و یا توسط واکسن آن واکسینه نشده اند دچار آبله مرغان می شوند.